PROVADA FUTURE organiseert met Realmark OSRE Group de eerste hackathon op de PROVADA. De hackathon moet een unieke inkijk geven in de wereld van software-ontwikkeling voor vastgoed. VJ vraagt Thomas Zwart en Stefan de Kock (Realmark OSRE Group) naar hun plannen rondom het evenement.

Een hackathon?
Zwart: “Een hackathon is een evenement waarbij software ontwikkelaars, programmeurs en designers bij elkaar komen om onder hoge tijdsdruk concepten te ontwikkelen én uit te werken. Het is een manier om innovatieve oplossingen te vinden op vraagstukken, en is ontstaan in de IT-sector. Het is de eerste hackathon op de PROVADA. We brengen zo’n team bij elkaar om binnen drie dagen een softwareproduct te ontwikkelen voor onze sector. De markt mag stemmen welk vraagstuk dat is. Want het gaat uiteindelijk over de vastgoedprofessional.”

Waarom een hackathon dan?
De Kock: “Het thema van de PROVADA is dit jaar Connecting the Future. PROVADA FUTURE zet technologische ontwikkelingen op het podium en daarin kan een hackathon niet ontbreken. Toen Peter Schreuter (commercieel directeur PROVADA) ons hiervoor benaderde zijn we er meteen ingedoken. Het doel is om de vastgoedsector te laten voelen hoe digitalisering hun toekomst gaat beïnvloeden.”

Wat willen jullie bereiken?
Zwart: “De invloed van data en digitalisering wordt steeds voelbaarder in het vastgoed. Internet-of-things en big data zijn de standaarden geworden en zetten heel het vastgoed op scherp. De traditionele rollen veranderen. Vastgoedprofessionals zitten soms met het handen in het haar. Ze weten niet hoe ze er vorm aan moeten geven of waar ze moeten beginnen. Ze moeten uit hun vastgeroeste kaders zien te breken. Innoveren om relevant te blijven in de toekomst.”

De Kock: “Met deze hackathon willen we bewustwording rondom innovatie in onze sector stimuleren. We willen de vastgoedwereld laten zien hoeveel er mogelijk is. We geven letterlijk een inkijk in de wereld van software ontwikkeling en innovatie, want de bezoekers van de PROVADA kunnen meekijken hoe het hackathon team in drie dagen tijd een product ontwikkelt.

Zwart: “De hackathon begint bij aanvang van de PROVADA FUTURE op 30 mei. Het team telt maximaal 9 man van software ontwikkelaars, programmeurs en vastgoedprofessionals van verschillende bedrijven waaronder Office App, Lone Rooftop, Bloqhouse, Vastgoeddata en natuurlijk OSRE. Zij gaan drie dagen in een aparte ruimte aan de slag met het vraagstuk uit de markt om een product te ontwikkelen, in de vorm van een bijvoorbeeld een applicatie of website.

Stemmen
De Kock: “Zoals gezegd laten we de markt meestemmen over welk vraagstuk wordt uitgewerkt tot softwareproduct. We roepen iedereen die dit leest dan ook op om te stemmen en natuurlijk een kijkje te nemen bij onze hackathon op de PROVADA.