Voor twee nieuwbouwprojecten van Vesteda betalen de huurders hun eerste factuur nu online. Vesteda is hiermee de eerste commerciële vastgoedpartij die online betalen aanbiedt voor haar klanten. Online betalen valt binnen het pilotproject Digitale Verhuur van Vesteda, waarmee het bedrijf ‘futureproof’ wilt worden. Softwareleverancier OSRE realiseerde met het ‘WoningDossier’ de koppeling tussen het CRM en de betalingsprovider.

Futureproof
Online betalen is onderdeel van het pilotproject Digitale Verhuur van Vesteda. De digitale verhuur is één van de projecten waarmee Vesteda ‘futureproof’ wilt worden. NAAM, FUNCTIE Vesteda: “Futureproof betekent dat Vesteda aan verschillende vormen van digitale en duurzame dienstverlening werkt om de organisatie klaar te maken voor de komende decennia. Op deze manier willen we aansluiten bij de verwachtingen van huurders en investeerders. De software van OSRE ondersteunt ons in deze transitie.

Efficiënter verhuren, prettiger huren
Vastgoed software bedrijf OSRE leverde de software waarmee het digitale verhuurproces wordt gefaciliteerd. De software is sinds kort uitgebreid met de functie voor online betalingen. Jurjen Thomas, oprichter OSRE: “Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Vesteda. Ons doel is om het verhuurproces van vastgoed efficiënter en prettiger te maken. De ambitie van Vesteda sluit hier naadloos op aan.”

Digitaal verhuurproces
Vesteda introduceerde 1,5 jaar geleden het digitaal ondertekenen van huurcontracten. Zij gaat nu een stap verder door het verhuurproces volledig digitaal in te richten. In dit proces kunnen woningzoekers chatten, de woningen via virtual reality beleven, hun gegevens uploaden, het huurproces volgen en de eerste factuur voor de huurwoning per iDeal betalen. De digitale verhuur is geïntroduceerd bij de nieuwbouwproject De Generaal in Amsterdam en De Goudsbloem in ’s-Hertogenbosch. 

PROVADA
Met het futureproof maken van de organisatie sluit Vesteda aan op het PROVADA thema van 2017 “Connecting The Future”. Zowel Vesteda als OSRE zijn nadrukkelijk op de PROVADA aanwezig. Vesteda geeft een showcase van toekomstige innovaties in het commercieel, administratief en technisch beheer van woningen. OSRE organiseert een Hackathon, waarbij programmeurs en designers samenkomen om een software-oplossing te ontwikkelen voor vraagstuk uit de sector.