“Data creëert meer waarde voor vastgoedsector”

Digitalisering en data creëren wel degelijk méér waarde voor de vastgoedsector. Dat concludeerden verschillende vastgoedexperts afgelopen donderdag op Digital View, een jaarlijkse seminar georganiseerd door de Realmark OSRE Group. Tijdens het event werden aankomende trends in vastgoed innovatie besproken. Dit jaar ging het onder andere over businessmodellen door data, de toekomst van werkplekken en de blockchain technologie. Bekijk hier de foto’s en de presentaties.

Data creëert nieuwe businessmodellen

“Data creëert meer waarde, het levert onze organisatie zelfs een nieuw businessmodel op”, zegt Heleen Herbert van bouwbedrijf Heijmans. “We zijn begonnen met het verder professionaliseren van onze online marketing. Vervolgens ontdekten we dat de data die we daarmee verzamelden niet alleen voor ons, maar ook voor andere partijen waarde heeft. Door het vastleggen van online gedrag op onze website in anonieme profielen en door andere bedrijven de mogelijkheid te bieden om woningzoekenden te benaderen met online campagnes.”

Data gaat keuze voor nieuw kantoorpand bepalen

Data over individuele gebruikers in kantoorgebouwen gaat straks de keuze voor het huren van een nieuw kantoorgebouw bepalen, volgens Thijs van de Burgt de oprichter van Office App. “Nu bepaalt een directeur op basis van aannames wat de beste plek is om kantoor te gaan houden. Zonder concreet te weten hoe medewerkers van een organisatie het gebouw gebruiken en waar zij behoefte aan hebben. Data van sensoren, dagelijks gedrag en routine worden bepalend in die besluitvorming.”   

Vastgoedinvesteringen opnieuw uitvinden door blockchain

“Blockchain technologie gaat de manier waarop we investeren in het vastgoed volledig veranderen”, zegt Koen Bonenkamp medeoprichter van BloqHouse. Het is de eerste start-up in Nederland die vastgoedfonds participaties via blockchain verhandelbaar gaat maken. “Investeren in vastgoed is straks voor iedere portemonnee mogelijk. Door de administratie vast te leggen op een blockchain, zijn de administratiekosten nihil.”

Over Digital View

Digital View is een initiatief van Realmark OSRE Group BV en wordt jaarlijks georganiseerd. Het doel is om professionals samen te brengen en hen te inspireren, informeren en activeren op het gebied van digitale trends en innovatie. De sprekers delen hun visie in korte talks van 10 minuten. Bezoekers krijgen koptelefoons op waarmee ze kunnen kiezen naar welke sprekers ze luisteren.

www.mydigitalview.nl